LE PETIT BONNET BLEU

SINOPSI

Una de les diverses coloracions de caputxetes del meu repertori. En aquest cas està ambientada a la Micronèsia. La Caputxeta i la seva mare viuen soles en una petita illa. Altres veïns viuen a les múltiples illes dels voltants. Es comuniquen amb senyals de fum. La Caputxeta haurà d’anar a portar queviures i medecines a la  seva àvia malalta remant amb la seva barqueta i es trobarà amb el perill formidable del Pop gegant, a qui només podrà dominar amb una peculiar cançó.

VALORS

Creativitat: Com fer variants de contes coneguts, deixar-se portar per la imaginació, innovar, capgirar, etc…

Comprensió de les actituds: per què és “dolent” el Pop Gegant ?

Ecologia: el Pop Gegant reacciona a una afició excessiva de l’àvia a pescar pops.

DURADA MÀXIMA:  29 MINUTS. SE SOL REPRESENTAR EN UNA SESSIÓ JUNT AMB D’ALTRES CONTES PER A FER UNA DURADA D’ENTRE 40 I 50 MINUTS, SEGONS CONVINGUI.

Nota: Tot bon conte, i per descomptat els clàssics (com el que inspira aquest) remet al ric i potent imaginari infantil i compleixen la funció de sublimació dels conflictes emocionals pels que transiten els nens. També conté una rica càrrega simbòlica. En el cas de la Caputxeta vermella el color vermell evoca el pas a la pubertad de la nena, el bosc evoca allò desconegut, misteriós, el llop el perill d’agressió d’allò maligne, etc…

És per això que canviar tant el conte varia també la seva estructura simbòlica, i per tant ja és un altre conte, amb una altra funció simbòlica, encara que conserva també alguns aspectes similars: el pop gegant amenaçador que procedeix de les profunditats abissals, la immensitat insondable i misteriosa del mar, els seus perills, l’aventura…

Si el conté clàssic de base no està ben consolidat (p.ex. amb públic massa petit), per tal de no confondre es pot decidir no establir els “paral.lelismes divergents” amb el conte font original i presentar-lo com nou i independent. És el que hem fet aquí, canvaiant el nom pel de “El Gorreta blava”, amb protagonista masculí (en aquest cas, però pot ser perfectament femení) i amb altres simbolismes (pop-drac, missió a acomplir, pas d’adolescent a adult – ritus iniciàtic de la prova a superar, etc…).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *