L’HOSPITAL DU DR. FARRUC

1) RESUM DE L’HOSPITAL DEL DR. FARRUC (representat a escola davant de 100 alumnes)

RESUM DE 5 MINUTS

2) RESUM DE L’HOSPITAL DEL DR. FARRUC (representat a biblioteca)

SINOPSI
Es narra i es representa l’origen llegendari del primer hospital. El Dr. Farruc es feia un fart d’anar d’una casa a una altra atenent a tots els infants malalts, amunt i avall, sense parar, fins que se li va acudir la idea de construir un edifici on podia posar a tots els malalts junts i atendre’ls millor.
Anècdota de l’origen d’aquest conte. El vaig inventar en ocasió de l’estada de la meva filla en un hospital, per distreure-la. Per donar-li la màxima tranquil•litat i confiança li vaig fer creure que el metge que l’havia d’operar era el famós Dr. Farruc (i quan va aparèixer el cirurgià vaig dir-li a cau d’orella que em seguís la corrent).

De fet, es tracta d’un conte inserit en una història personal real.

VALORS
Les feines humanitàries: la tasca dels metges, la figura del pallasso d’hospital (la meva primera actuació en aquest sentit…).
La precaució i el seny en la prevenció d’accidents.
La consecució d’objectius: gènesi d’un projecte, determinació i culminació de l’obra.

ALTRES CONSIDERACIONS
La frontera entre ficció i realitat: la funció del mite i la llegenda, és a dir, la funció del conte.  Anècdota real
que emmarca la història inventada.
La importància del desenvolupament de la tecnologia i investigació mèdiques en la prevenció i millora de la salut de les persones.

DURADA VARIABLE: ES POT REPRESENTAR SOL AMB UNA DURADA DE 40-45 MINUTS O DINS D’UNA SESSIÓ JUNT AMB D’ALTRES CONTES, I LLAVORS POT TENIR UNA DURADA D’ENTRE 15 I 29 MINUTS, SEGONS CONVINGUI.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *