DANSA XALESTA

Actuellement j’ appartiens à la compagnie Dansa Xalesta, sous la direction et l’enseignement d’ Àngels Hugas, maîtresse et spécialiste en expression corporal et pédagogie de la danse pour les enfants (prix Rosa Sensat de pédagogie 1994).

Nous offrons nos ateliers interactives a partir desquels nous racontons des contes par moyen de la parole, mais surtout par moyen de la danse et de l’expression corporal, en utilisant de la musique et des éléments scénographiques pour compléter l’expérience.

Nous complétons nôtre offre en livrant un complet dossier pédagogique, les musiques des différentes scènes et  matériel lié au sujet de l’atelier.

Aussi disponible en français et anglais .

ELS NOSTRES OBJECTIUS SÓN:

  • Apropar els infants a la descoberta de l’entorn físic i social través de la dansa i l’expressió corporal.
  • Potenciar el gaudi d’aquest llenguatge artístic             – com a espectador d’un conte narrat tant des de la paraula com sobre tot des de la música i la  dansa.      – com a actor, a la part intercactiva de l’lactivitat: el gaudi de dansar, de moure’s.
  • Desenvolupar l’expressivitat del cos.
  • Educar en valors: a les nostres representacions es fa un èmfasi especial en els valors que incideixen en una millora de la convivencia, la comunicació i la relació amb el medi social i natural. Sensibilització de l’infant en valors com:  Amistat, Responsabilitat, Sensibilitat, Paciència, Respecte, Ecologia…
  • Transmetre els continguts i els valors, importants per a la formació dels infants, a través de llenguatges comunicatius que es complementen i es reforcen mútuament: la paraula, la dansa i la música. Així es transmeten de forma més intuïtiva i global.
  • Ponderar la presencia masculina tant en àmbits educatius com en els artístics relacionats amb la dansa i l’expressió corporal. Permeabilitzar i relativitzar els rols de gènere. Que els infants vegin un altre posible model.
  • (Opcional) Oferir un acostament a la llengua inglesa, en diferents graus d’immersió segons el nivel del grup-classe.
  • Complementar la tasca pedagógica: disposem d’un complet dossier pedagògic per a les escoles.

DOSSIER DANSA XALESTA EL PAU I LES FLORS prom